Events & Information

2019 Spring Show
Chapters: Short Stories

Dancing For Joy Proudly Presents “Chapters,” a production showcasing scenes from favorite stories such as Cinderella, Beauty and the Beast, Mary Poppins, The Ugly Duckling, Rainbow Fish, The Greatest Showman, Where the Wild Things Are, and more!  

Join us June 15th, 16th, & 17th, at the Mount Baker Theater.

Tickets go on sale Wed. May 1st and can only be purchased through the  Mount Baker Theatre.

DFJ Families- please review frequently asked questions about our spring performances.

2019 Summer Intensives

DANCE INTENSIVE (Bellingham Campus)
Registration begins February 18: space is limited.  Registration form required.  Online enrollment available.
Improve your skills, technique, and strength in a variety of dance styles.

2 Week Session: July 15 - July 26
Cost - $595
Ages - 9-Adult
1 Week Session: August 12 - 16
Cost - $345
Ages - 9 - Adult
Interested in all 3 weeks?  Then we've got a deal for you! - $795

Sample Schedule - Subject to change
8:30- 900 - Arrive
9-10 - Pilates
10-12 - Ballet Tech. Class
12-12:30 - Lunch (bring your own lunch daily)
12:30 - 1:30 - Pre-Pointe, Pointe, Variations, or Men's Class
1:30 - 2:30 - Modern, Contemporary, Leaps and Turns
2:30 - 3:30 - Dance Elective (Electives TBA)

- a placement class will be done on the first day of intensives
- please bring a water bottle and lunch each day
- attire: girls- black leo, pink tights, pink ballet shoes, hair in a bun, no shorts or skirts
   boys- black tights, white tank or shirt, black ballet shoes
- dancers will also have educational classes during lunch about nutrition, injury prevention, dance as a career, etc....


MUSICAL THEATER INTENSIVE (Bellingham Campus)
Registration begins February 18- maximum number of students: 12-20.  Registration form required.  Online enrollment available.
This intensive will include acting and performance skills, vocal technique, musical theatre choreography, scene work, and ensemble. Each student will be assigned a short play or musical theatre solo,duet, or small group piece selected to grow their current skill set.  The intensive will conclude with an in-house performance.
Director - Allison Ross
Choreographer - Maluhia Vander Griend

2 Week Session: Aug 10 - 24 (see times below)
2 Hour Audition: Aug 3, 6:15-8:15pm
Cost: $425 per person


Daily Schedule
Saturday, Aug 10th– 5 hr. rehearsal
           12:15-5:15pm
M-F, Aug 12th-16th– 3hrs per day (15hrs.)
           6:15-9:15pm
Saturday, August 17th– 5 hr. rehearsal
           12:15-5:15pm
M-Th, Aug 19th-22nd– 3hrs per day (12hrs.)
           6:15-9:15pm
Friday, August 23rd- 5 hr. full dress rehearsal
           4:15-9:15pm
Saturday, August 24th– Double Header Performance.  Matinee & Evening. (8 hrs.)
           12:15-9:15pm (with a 1 hr. break in the middle 3:45-4:45)


Showcase, Saturday August 24th@ 1:15pm & 6:15pm
          

- program: 50 hrs. of Musical Theater for students (not including Audition)
- studio 2 at DFJ for classes and performance
- what to bring:  water bottle and lunch
- what to wear: clothes you can move in/ roll around on the floor in.  Character shoes or jazz shoes are optional.
- no ticket sales

 

Summer Dance Camps

Enrollment is open!  Registration form required.  Online registration available.

Ages 3-10
Cost- $139 per child
$50 non-refundable deposit secures spot

Our camps include - more than 10 hours of dance, a T-shirt, and all art supplies for the art projects for the week.
What to bring: water bottle and a snack each day 
What to wear:  comfortable clothes that are easy to move in and can get messy.

Campers will rotate throughout the day between 4 different stations:
1. Arts and crafts 
2. Learning a certain dance style each day and routine relating to the camp theme
3. Camp themed games/movement activities,
4. Snack time (that you pack each day), and ending with an all camp dance.

A detailed schedule for each camp will be sent out a week prior to the session.  
*8:30am check-in on the first day of morning camps
*12:30 check-in on the first day of afternoon camps

BELLINGHAM CAMPUS:
Nutcracker
July 9-12 (Tue-Fri)
9am-Noon

Toy Story
July 30-Aug 2 (Tue-Fri)
9am-Noon

Frozen
Aug 20-23 (Tue-Fri)
1-4pm

LYNDEN CAMPUS:
Nutcracker
July 9-12 (Tue-Fri)
1-4pm

Toy Story
July 30-Aug 2 (Tue-Fri)
1-4pm

Frozen
Aug 20-23 (Tue-Fri)
9am-Noon